maanantai 10. huhtikuuta 2017

In Deuschland we say mahlzeit

Niin se vaan toinen viikko Pörtschach:ssa lähti käyntiin. Aika on mennyt kauhean nopeasti ja kaikenlaista on kerinnyt nähdä ja kokea.
Alkuvaikutelma oli aika karu, kun löysin majoitukseni vaatimattomasta työläistentalosta. Äänieristystä ei ole edes sanaksi ja vieressä kulkee rautatie. Työpäivät ovat kuitenkin olleet pitkiä ja raskaita, niin ei ole paljon junat unta haitanneet. Työvuoroni ovat joka päivä 7-12 ja illalla taas 17.30-22.00, välissä on kuitenkin kerennyt hengähtää rannalla aurinkoa ottaen. 
Työporukka on todella nuorta, 16-20 -vuotiaita ja aluksi monet ujostelivat englannin käyttöä. Nytten on kuitenkin pääsyt hyvin porukkaan mukaan ja uuvuttavistakin työpäivistä selvitään huumorilla. Töiden jälkeen on mukava käydä porukalla raikkailla drinkeillä työn vastapainoksi. Töissä on kyllä oppinut paljon uutta ja saksankielikin alkaa pikkuhiljaa taittua. 
 
Tässä hieman kuvaa meidän hotellistamme. 



Pörtschach on parin tuhannen asukkaan ja monien vierailijoiden täyttämä viehättävä kylä. Täältä löytyy uskomattoman paljon hotelleja ja muutamia kauppoja ja ravintoloita. Täältä löytää kyllä kaiken tarvittavan, mutta mielummin olen itse käynyt ostoksilla Klagenfurtissa. Klagenfurtiin pääsee helposti ja edullisesti junalla ja siellä viettää vapaapäivätkin mukavasti.



Viikko sitten työkaverit näyttivät minulle vähän maisemia. Wörtherseen vastapuolella seisoo Pyramidenkogel jonka huipulta näkee kaikki Kärntenin alueen järvet. Siellä on kuulema jokaisen pakko käydä.


Olen reissannut vapaapäivinä myös Villachissa ja Spittalissa oman oppaan kanssa. Työpäivät menevät ihan mukavasti Pörtschach:ssa, mutta en malta odottaa, että olisi taas vapaapäivä ja pääsisi tutustumaan enemmän alueeseen, sen kulttuuriin ja mahdollisuuksiin. Sää on ollut lähes joka päivä aurinkoinen, niin ei täällä kauheasti Suomea vielä ikävä ole. Chao! ~Milla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamat kyydissä on, etupenkin paikasta riitaa..

.. ei sentään. Kyllä näitten kuuden viikon jälkeenki lähdetään ihan sovussa varmoin askelin kotia kohti. Wienissä varsinkin olisi viihtynyt ...